Foto_header_TVW_2020-7.jpg

Zowel in de zomer als in de winter zijn er voor de jeugd verschillende mogelijkheden om trainingen te volgen bij TV Wapenveld. 

De trainingen worden verzorgd door drie tennistrainers, nl Jean Siemeling, Wilco Lindeboom en Kay Beukers. Jean Siemeling is ook verantwoordelijk voor de coördinatie van alle jeugdtrainingen. Wilt u contact opnemen met één van de trainers, klik dan hier

In principe wordt er van maandag t/m vrijdag les gegeven. In de zomer zijn dat 20 lessen en in de winter 18 lessen; beiden buiten op het tennispark. Normaliter zijn er tijdens schoolvakanties geen lessen.

De lessen worden meestal gegeven in groepen van 4 t/m 8 kinderen afhankelijk van het aantal aanmeldingen, speelsterkte en leeftijd. Trainen in een groep van 2 of privéles is ook mogelijk. De vereniging subsidieert alleen groepen met 4 tot kinderen. 

Een trainingsuur bestaat uit 50 minuten voor technische, tactische en conditionele aspecten. De trainer gebruikt 10 minuten voor persoonlijke verzorging. Deze tijd wordt gebruikt voor warming-up, cooling-down, banen vegen of vrij spelen.

Elk jeugdlid is zelf verantwoordelijk voor de aanmelding van de zomer- en wintertraining. Aanmelden gaat via een aanmeldformulier (winter 2020-2021) van de trainers. Begin maart en september stuurt de vereniging /jeugdcommissie i.s.m. de trainers een mail rond voor het aanmelden voor de training. Ook wordt het vermeld op de website. 

Voor de lessen geldt het lesreglement zoals vermeld op onze website, dat in overleg met onze vereniging is opgesteld. Het belangrijkste punt is de regeling bij het uitvallen en inhalen van lessen bij regen, vorst, dooi en sneeuw, wanneer op de buitenbanen wordt getraind.

De kinderen van 4 t/m 12 jaar, die zich aanmelden als jeugdlid, komen direct in het programma van Tenniskids. Dit is een nieuw concept van de KNLTB om kinderen gemotiveerd en met veel spelplezier te laten trainen en om ze meer te binden aan de vereniging. Kijk voor meer info bij tenniskids.

Het weer

 

Agenda

Geen evenement in de kalender
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Afhangbord

Klik hier om digitaal af te hangen

Sponsoren